Fynsk danser får HCA-prisen

Den fynske danser Ingrid Kristensen får H. C. Andersen Prisen for sine danseforestillinger, der er en nyfortolkning af forfatterens værker.

Den fynske danser Ingrid Kristensen er blandt de tre internationale prismodtagere, som i år bliver hædret med H. C. Andersen Prisen for at nyfortolke H. C. Andersens værker. 

Ingrid Kristensen har i mange år fortolket H. C. Andersen i sine danseforestillinger. Ifølge priskomiteen på en "kreativ, poetisk og eventyrlig" måde.

Udover Ingrid Kristensen bliver prisen i år uddelt til en tysk komponist og en fransk oversætter. Prisen uddeles på H. C. Andersens fødselsdag den 2. april.

Samtlige modtagere repræsenterer et arbejde med H.C. ­Andersen, som har været helt usædvanligt, og som fortsat bidrager til at udvikle kendskabet til den danske forfatter og digter i mange dele af verden.

Med prisen følger en statuette i kobber, der er formet som en bog af H. C. Andersens "Mit livs Eventyr" og udført af den fynske kunstner Jens Galschiøt. 

Siden 1996 har H.C. Andersen Priskomite uddelt sin ærespris til 59 personer og organisationer fordelt på 12 forskellige lande fra Kina til Brasilien.

 

Ingrid Kristensen: H C Andersen er stadig relevant for nutidens mennesker

 

Susanne Wiese Kristensen fra H C Andersen priskomiteen fortæller om dette års uddeling