Fynsk dommer blandt verdens bedste

Den 37-årige fynbo Claus Bo Larsen har fået en af 29 pladser i UEFA-kategorien \"Top Class Referee\" og kan dermed se frem til både større udfordringer i Champions League og kampe ved EM- og VM-slutrunder.

-

Den danske fodbolddommerstand vil fortsat være repræsenteret blandt den europæiske dommerelite, også når Kim Milton Nielsen om tre år falder for aldersgrænsen.

Den 37-årige fynbo Claus Bo Larsen har fået en af 29 pladser i UEFA-kategorien \"Top Class Referee\" og kan dermed se frem til både større udfordringer i Champions League og kampe ved EM- og VM-slutrunder. \"Nu kan det faktisk kun gå tilbage. Jeg er glad for, at jeg nu kan få større opgaver, og jeg glæder mig især over, at Danmark stadig er repræsenteret i den øverste kategori. Der har været en hård kamp om pladserne denne gang, og det er flot af så lille et land. Enten gør vi det godt, eller også er de andre bare endnu dårligere end os\", siger Claus Bo Larsen med henvisning til det faktum, at så store fodboldlande som Holland og Skotland ikke har fået dommerpladser i UEFA\'s mest fornemme kategori.

Kim Milton Nielsen er fortsat kategoriseret som topdommer af UEFA, men den 42-årige dommer falder om tre år for aldersgrænsen og kan således ikke dømme ved VM i Tyskland i 2006. Den opgave tilfalder derimod med stor sandsynlighed Claus Bo Larsen. \"Chancen er stor, og det er et af mine store mål. Men jeg skal sørge for at holde niveau næste år\", siger Claus Bo Larsen, som aktuelt er den eneste danske dommer, der kan dømme ved VM 2006. Han dømte i 1999 ved VM for U21-landshold, og den nødvendige erfaring er han ene om at kunne dokumentere.