Fynsk ekspert tror på albuehilsen igen

Hvis du er sund rask, mener fynsk ekspert godt, at du kan gå til julefrokost. Men kram eller håndtryk kan genovervejes.

Smitten stiger fortsat, og tirsdag viste tallene fra Statens Serum Institut, at 1.962 fynboer er testet positive de seneste syv dage.

De høje smittetal over hele landet giver ifølge Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi på SDU, anledning til at genoverveje, hvordan man hilser på hinanden. Det skriver BT.

- Hvis man møder en, man kender godt, og man ved er vaccineret og klar på et kram, så er det fint – det er en individuel beslutning. Og ellers tror jeg mest på 'albuehilsen' lige nu, men det er bare min egen personlige vurdering, siger professoren til avisen.

Flere håndtag at dreje på

Spørgsmålet er opstået i forbindelse med de mange julefrokoster, der står for døren. Og flere større arbejdspladser har allerede valgt at aflyse den traditionsrige fest, herunder blandt andet Danmarks Radio og DSB. 

Det selv om der ikke ligger nogen anbefalinger om det fra myndighederne. Hans Jørn Kolmos mener da heller ikke, at man behøver blive hjemme, hvis man ellers er sund og rask - og vaccineret, fortæller han til BT.

Den fynske professor påpeger dog, at der er nogle håndtag, man han dreje på i forbindelse med festerne. Det kan blandt andet være at forlange coronapas fra gæsterne og huske sprit.

Generelle råd til julefest