Fynsk familiefar kæmpede mod IS - nu tør han ikke bo i Danmark

Fynske Jørgen Nicolai rejste i begyndelsen af 2015 til Syrien for at kæmpe mod Islamisk Stat. Nu tør han ikke bo i Danmark af frygt for at blive dræbt af danske IS-sympatisører.

Jørgen Nicolai befinder sig lige nu et sted i Europa. Hvor han helt præcist befinder sig, vil han ikke ud med. Han bliver nemlig truet af danskere, som har hørt at han kæmper mod Islamisk Stat.

- Efter jeg har været i medierne er der også blevet flere trusler. Lige nu er det ikke sikkert for mig at være i Danmark, fortæller han til Radio24syv.

Jørgen Nicolai forklarer, at han tager truslerne stille og roligt. Det til trods, så tør han for nuværende ikke sætte sine ben på dansk grund.

-Det er voldsomt, når der kommer trusler på den måde, men som situationen er lige nu, er det bedre at tage et skridt tilbage og tænke på sikkerheden, siger han.

Han ved ikke om truslerne kun kommer fra danskere, men alle truslerne han modtager, er skrevet på formfuldendt dansk. Og fordi truslerne er taget til i styrke og antal, så befinder han sig uden for landets grænser, men håber på en dag at vende tilbage til Danmark.

- De skriver at de ønsker jeg skal dø, at de håber jeg vender hjem i en kiste. Alt det der. De trusler jeg får, sletter jeg med det samme. Det er ikke værd at bruge tid på," forklarer han.

Jørgen Nicolai har både kone og barn, men valgte alligevel at pakke kufferten for at deltage i kampen mod Islamisk Stat på kurdisk side.

- Min kone tog det hårdt, da hun fandt ud af, at jeg havde været i direkte kamp mod Islamisk Stat. Men der gik noget tid, inden jeg fortalte hende det. Jeg ville jo ikke have, at hun lå søvnløs om natten, udtaler den 41-årige maskinmester fra Fyn.