Fynsk filmløft

Ti fynske politikere er gået sammen om at styrke de filmkulturelle tilbud på Fyn.

Med en årlig ramme på 1, 8 millioner vil Kulturregion Fyn nu iværksætte en række markante og ambitiøse projekter, der favner bredden, talentet og de fynske børn og unge.

- Fyn har i flere år været kendetegnet ved at have en vilje på filmområdet. Det er en vilje, vi vil sikre kan vinde indpas de kommende år, siger formand for Kulturregion Fyns politiske styregruppe, Bruno Hansen.

- Vi vil bl.a. gøre en særlig indsats for vores børn og unge. Vi ønsker at give dem nogle gode mediepædagogiske redskaber til at forstå, opleve og skabe film. Det er håbet, at de herved vil opdage og opleve filmmediets potentialer og få lyst til at dyrke filmmediet også i fremtiden.

Kulturregion Fyn vil gøre det muligt for børn helt ned i børnehavnealderen at få øget deres kendskab til film.

Via projektet De små børn møder filmen tilbydes børnehavebørn to årlige filmoplevelser i den lokale biograf eller på det lokale bibliotek.

Ligeledes skal de selv prøve kræfter med at skabe filmforløb eksempelvis gennem animationsprojekter med figurer og kulisser eller via egne optagelser fra naturen.

Et andet ambitiøst filmprojekt er Fynske Filmfortællinger - talentet tæller. Det er et projekt der både involverer de fynske borgere, kulturaktører og filmtalenter.

Kulturinstitutioner og borgere vil blive opfordret til at bidrage med fortællinger om Fyn på et website, der kommer op at køre i løbet af sommeren 2012.

Websitet skal være med til at binde fynboerne sammen i en fælles kulturoplevelse og en fælles fortælling om Fyn og den fynske kulturarv.

Udvalgte filmtalenter skal siden bearbejde de bedste fortællinger til fire film.

Filmtalenterne bliver coachet af nogle af de bedste filmmentorer og får dermed rig mulighed for at få styrket og viderebearbejdet deres talent.

- Målsætningen med talentsatsningen er både at få skabt nogle rigtig gode film til glæde og gavn for de mange og ikke mindst at bane vejen for, at nye filmtalenter kan blomstre på Fyn, siger Jane Roneklint, leder af Odense Filmværksted.

Jane er ligeledes en af initiativtagerne til projektet. For den filmglade borger, er der også oplevelser i vente.

Odense Filmfestival, FilmFyn og Kulturregion Fyn er gået sammen om at skabe en filmpakke, der skal ramme et bredt fynsk publikum.

Blandt nogle af de spændende tilbud er en årlig fynsk foredragsturné med en række kendte og mindre kendte filmpersonligheder, special effect workshops og filmvisninger i utraditionelle rammer rundt om på Fyn.

Fem hovedprojekter

Kulturregion Fyns indsatsområde "Fyn er film" består af fem hovedprojekter.

De små børn møder filmen, som er et filmtilbud til de fynske børnehavebørn, hvor de får styrket deres mulighed for at forstå, opleve og skabe film.

Edit 24, en filmkonkurrence for de 11-14 årige. De unge skal optage film på deres mobiltelefon, og klippe filmene onlie.

Give Me Five - et tværfagligt filmprojekt i grundskolens 8. klasser. Eleverne skal anvende og introduceres til filmmediets forskellige fortælleformer og æstetiske udtryk.

Fynske filmfortællinger - talentet tæller, hvor filmtalenter skal udvikle og skabe fire film på baggrund af historier formidlet og fortalt af fynboer på et website.

Film for alle består af en række folkelige filmevents, der turnerer rundt på Fyn i løbet af året.S

læs mere her