I det fynske folks tjeneste

Fynsk firma efterforskes i sag om millionsvindel

Den fynske virksomhed Careman Aps fra Middelfart efterforskes i en svindelsag, hvor en medarbejder på Sygehus Lillebælt er sigtet for svindel for op mod halvanden million kroner.

I alt fire personer er nu sigtede i en sag om svindel for offentlige midler på Sygehus Lillebælt. Blandt andet efterforskes ejer og direktør for den fynske virksomhed Careman Aps.

To virksomheder efterforskes i forbindelse med en svindelsag på Sygehus Lillebælt, som begyndte i december, hvor sygehusets indkøbschef blev politianmeldt. Han er sigtet for svindel op mod halvanden million kroner. 

Svindelsagen involverer blandt andet Careman Aps fra Middelfart, som har solgt hospitalsudstyr til Sygehus Lillebælt. Ifølge Vejle Amts Folkeblad er både ejeren og direktøren for virksomheden sigtet i svindelsagen.

Læs også Sygehus anmelder tidligere ansat for millionsvindel

- Det skal ikke ske, der skal ikke være nogen, der på nogen måde snyder med en skattekrone, som skulle være gået til syge mennesker, og så bruger den til egen vinding, siger formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S), til TV 2/Fyn. 

Fiktive indkøb

Svindlen foregik angiveligt ved, at sygehusets indkøbschef og flere samarbejdspartnere har lavet fiktive indkøb og falske fakturaer fra flere virksomheder. 

Det involverer altså også Caremann Aps, som indkøbschefen er medstifter af. Regionens ledelse følger sagen nøje. 

- Jeg vil nu se, hvad det her ender med, og hvad omfanget er, og hvordan de har gjort det. Så forholder vi os til det, vi skal selvfølgelig lære af det, siger Poul-Erik Svendsen. 

Der er nu i alt fire sigtede i sagen. 

Læs også Region Syddanmark bruger millioner på cyber-sikkerhed