Fynsk firma slår international kæde

Det fynske udlejningsfirma L'easy har bragende succes på udlejningsmarkedet. Firmaet formår at tjene millioner af kroner, mens den internationale kæde DER slås med underskud.

L'easy tager føringen på udlejningsmarkedet

Det fynske udlejningsfirma L'easy har bragende succes med at udleje fjernsyn, vaskemaskiner og computere. Firmaet formår at tjene millioner af kroner, mens konkurrenten, den internationale kæde DER slås med underskud.

Konkurrencen på udlejningsmarkedet i Danmark står mellem to firmaer; L'easy og DER. Det fynske firma L'easy er lilleputten, der med bare 14 år på bagen, tjener masser af penge, mens den internationale gigant DER for andet år i træk må hente kapital fra moderselskabet Thorn International i Japan. L'easy slår DER både med indtjening og vækst.

L'easy er stadig kun halvt så stor som DER og har halvt så mange ansatte. Men firmaet på Middelfartvej i Odense har i modsætning til konkurrenten formået at få et positivt resultat de sidste par år. Med en omsætning på 129 millioner kroner fik firmaet et overskud på ni millioner kroner.

Ifølge direktør Claus Thrane er forklaringen på succesen blandt andet, at firmaet er meget omstillingsparat.

"Vi kan skifte kurs meget hurtigt" siger direktøren til Børsen.

Det er kun ét år siden at L'easy blev omdannet fra et privatejet firma til et aktieselskab. Næste skridt for det fremadstormende udlejningsfirma er etablering af udlejningsfirmaer i Sverige og Norge