Fynsk folketingsmedlem genvalgt til Venstres gruppeledelse

Erling Bonnesen er mandag blevet genvalgt til Venstres gruppeledese. Han fortsætter som gruppesekretær, hvilket han også var i den seneste valgperiode.

Mandag er posterne i Venstres gruppeledelse blevet fordelt, og det er faldet lykkeligt ud for Venstres fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen. 

Han er blevet valgt til partiets gruppebestyrelse. Han er blevet valgt som gruppesekretær og tingsekretær.

Erling Bonnesen var også gruppesekretær i den seneste valgperiode. Det er ofte gruppesekretæren, der står med ansvaret for regnskaber og andet administrativt arbejde.

Skal sørge for fremmøde til afstemninger

Derudover er det partiernes gruppesekretærer, der sammen har ansvaret for, at der er nok folketingsmedlemmer tilstede i salen, når der skal holdes afstemninger. Der skal mindst være 90 medlemmer ved hver afstemning. 

Udover Erling Bonnesen kommer ledelsen i Venstres folketingsgrupppe til at bestå af gruppeformand Kristian Jensen, politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen og gruppenæstformand Sophie Løhde. 

Ordførerskaber fordeles torsdag

Erling Bonnesen blev som en af fire fynboer valgt til Folketinget for Venstre ved valget 5. juni. Han fik 8.522 stemmer. De øvrige fynske venstrefolk er Lars Chr. Lilleholt, Jane Heitmann og Marlene Ambo-Rasmussen.

Partiets ordførerposter er ikke blevet afgjort endnu. Det bliver de på partiets sommergruppemøde torsdag. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Erling Bonnesen.