Fynsk fredsvagt forhindret i at udbringe medicin

Pernille Rosenkrantz-Theil, der er valgt på Fyn for Enhedslisten blev torsdag sammen med omkring 25 andre fredsvagter nægtet adgang til området omkring Fødselskirken i Betlehem. Deres mål var at bringe mad og medicin til de familier, der bor i området omkring Fødselskirken.

-

/ritzau/
Pernille Rosenkrantz-Theil, der er valgt på Fynfor Enhedslisten blev torsdag sammen med omkring 25 andre fredsvagter nægtet adgang til området omkring Fødselskirken i Betlehem. Deres mål var at bringe mad og medicin til de familier, der bor i området omkring Fødselskirken.


Over sin mobiltelefon kunne den danske politiker således fortælle, at fredsvagterne sad på jorden i en af Betlehems smalle gader omringet af israelske soldater, der ifølge Pernille Rosenkrantz-Theil ikke var interesserede i at følge Genèvekonventionens foreskrifter.


\"Ifølge Genèvekonventionen skal vi kunne komme ind med mad og medicin til civile i området. Og det har vi gjort soldaterne opmærksomme på. Vi har bare fået at vide, at vi ikke kan komme igennem\", sagde Pernille Rosenkrantz-Theil, der har været i Israel siden mandag.