Fynsk græs ved VM

Når VM i Brasilien bliver sparket i gang på torsdag, er det som bekendt uden det danske landshold. Men faktisk vil der være et fynsk islæt til stede under alle VM-kampene.

Det er ikke bare under VM-kampene - men NEDENUNDER fodboldstjernernes støvler - at der er fynsk grundlag. Virksomheden Trifolium i Højme ved Odense har nemlig leveret alt det græs, som der bliver spillet på til slutrunden. Og det er meget græs - helt præcist 110 tons græsfrø er der blevet sendt tværs over Atlanten.

- Det er fantastisk. Især når vi ikke deltager selv med landsholdet, så er det rart, at hver gang vi ser en bane, så ved vi, at vi er med alligevel, siger Jack Runge Walther, der er driftsleder hos DLF Trifolium.

Til daglig leverer Trifolium græsfrø til alt lige fra private til golfbaner, og det er da også noget helt specielt at få lov til at være leverandør til en af verdens største sportsbegivenheder, mener direktøren.

- Det specielle ved det her græs er, at det er meget slidstærkt og tørkeresistent. Det giver et godt opspring og rul for fodbolden, siger Karl Johan Hasselbalch, der er markedschef i DLF Trifolium.

Når VM ruller hen over skærmen, er det spørgsmålet, om det er græsset eller spillet, man har fokus på, når man arbejder i Trifolium?

- Selvfølgelig vil jeg kigge på spillet, for det er jeg meget interesseret i. Men jeg kan ikke lade være med at kigge på, hvordan triller bolden? Hvordan ser græsset ud på tv?, siger Karl Johan Hasselbalch.

VM sparkes i gang på torsdag kl. 22.00 Når værtsnationen Brasilien møder Kroatien.