I det fynske folks tjeneste

Fynsk gymnasium i top til at løfte karakterer

Fynsk gymnasium er landets bedste til at løfte elevernes faglige niveau set i forhold til elevernes folkeskolekarakterer og sociale baggrund. Der viser analyse fra Dansk Erhverv.

Når studenterne i disse dage kan tage huen på, så er der stor forskel på, hvor godt deres potentiale er blevet udnyttet. Det viser tal fra Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv har analyseret 201 almene, tekniske og handelsgymnasiers evne til at løfte elevernes faglige niveau, efter der er taget højde for den enkelte elevgruppes karakterer fra folkeskolen samt blandt andet forældrenes uddannelse og nuværende jobsituation.

Resultatet viser, at Teknisk Gymnasium på Svendborg Erhvervsskole ligger helt i top blandt alle landet tekniske gymnasier. Eleverne på Teknisk Gymnasium på Svendborg Erhvervsskole kan se frem til et snit, der ligger 0,36 karakter højere, end hvad der kan forventes af dem. Det giver en førsteplads blandt alle landets tekniske gymnasier.

Og Mulernes Legatskole i Odense ligger på en 9. plads blandt alle landets almene gymnasier. Eleverne på Mulernes Legatskole i Odense kan se frem til et snit, der ligger 0,40 karakter højere, end hvad der kan forventes af dem.

Se hele listen her.