I det fynske folks tjeneste

Fynsk gymnastik-succes til EM

11 fynske gymnaster er på gulvet til EM i TeamGym i Maribor i Slovenien. Flere har allerede vundet guld.

Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier

I Slovenien er de danske TeamGym-landshold godt i gang med at høste både sølv og gulv til Danmark. Blandt gymnasterne er flere fynboer repræsenteret, nogle har endda allerede vundet guld.

I går vandt Emil Vibæk Frederiksen og Johannes S. Rasmussen fra Svendborg GF guld i Juniormix-rækken.

Hos Juniorpige-landsholdet blev det til sølv, hvor Sarah Larsen fra Bolbro Gymnasterne var med på holdet.

Finaledag lørdag

Konkurrencerne, de seks landshold dyster i, er fordelt i tre dicipliner, hvor holdets samlede indsats bedømmes af dommere. Diciplinerne er spring på bane og i trampolin. Endelig udfører holdene en rytmeserie, der også giver point til en samlet score.

Lørdag er seniorfinaledag og her skal et væld af fynske gymnaster på gulvet.

Fredag kvalificerede Seniormix landsholdet sig til finalerne som nummer to efter rivalerne fra Sverige. Her var Oliver Kew fra Svendborg GF med til at kvalificere holdet.

Hos Seniordamerne blev det også til en anden plads i kvalifikationen efter Islands damelandshold. Med hos de danske kvinder er der hele fem gymnaster på holdet. Anna Bukh, Marie Høgh Bukh og Trine Lamberg er med for Bellinge Gymnasterne. Anna Meinert Eiersted og Natascha Sundekilde Larsen er med fra Bolbro Gymnasterne.

Hos mændene blev det til en sikker førsteplads i kvalifikationen foran svenskerne og nordmændene. Her er Svendborg GF også repræsenteret med Oliver Grønberg Cilius Olsen og Mathias Christian Clausen.

Følg med i lørdagens konkurrence på Danmarks Radio eller via live-opdatering. Find mere information om holdene og konkurrencerne på her.