I det fynske folks tjeneste

Fynsk HK-formand bejler til HK-toppen

Foto: Anders Høgh

Martin Rasmussen, formand for HK Midt med godt 15.000 medlemmer på Fyn og i Fredericia, stiller op som næstformand. Bliver han valgt, bliver Kim Simonsen og Martin Rasmussen den nye duo i HK Danmark.

Det oplyser Avisen.dk.

- Jeg har nogle mærkesager, som jeg gerne vil arbejde videre med som næstformand i HK. Vi skal være endnu bedre til at få vores medlemmer i beskæftigelse. På mange af vores arbejdspladser døjer mange med stress, og det skal vi også vi have sat langt mere fokus på, siger Martin Rasmussen til Avisen.dk.

Bekæmpelse af stress, et bedre arbejdsmiljø, gode arbejdsliv, og at HK som fagforening hjælper syge medlemmer, der har det svært, står højt på agendaen.

Derudover fremhæver han, at fremtidens arbejdsmarked med store forandringer på grund af digitalisering og automatisering også er en spændende udfordring, der skal tackles til gavn for HK-medlemmerne.

Endelig er Martin Rasmussen optaget af, at fusionen mellem LO og FTF snart kommer på skinner.

Martin Rasmussen har fået opbakning fra sin lokale bestyrelse på Fyn og har i en mail tirsdag aften meddelt forbundsformand Kim Simonsen og HK's hovedbestyrelse, at han opstiller til næstformandsposten.

Posten har været ledig siden midten af november sidste år, hvor Mette Kindberg stoppede med øjeblikkelig virkning på grund af regnskabsrod i HK's A-kasse, hvor hun også var bestyrelsesformand.

Det er endnu uvist, om der kommer andre kandidater til posten. Hvem, der bliver den nye næstformand i HK, afgøres på en ekstraordinær kongres i Odense 21. april.