Fynsk IT-firma konkurs

Det fynske softwarefirma Certus indgav mandag konkursbegæring til skifteretten. Certus, der blandt andet har udviklet og leveret onlinespil til flere store nordiske medievirksomheder, mangler 1,5 millioner kroner til lønninger. De 20 ansatte blev fyret i fredags.

-

Det fynske softwarefirma Certus indgav mandag konkursbegæring til skifteretten. Certus, der blandt andet har udviklet og leveret onlinespil til flere store nordiske medievirksomheder, mangler 1,5 millioner kroner i likviditet. De 20 ansatte blev fyret i fredags.

Certus har blandt andet lavet TV2\'s meget besøgte \"Spillekrogen\", og TDC havde netop valgt Certus til at udvikle fremtidens standard til spil på nettet.

Men trods succesen på markedet for onlinespil er det ikke lykkedes det fynske firma at få indtægter og udgifter til at hænge sammen.

Rekonstruktion på vej
Certus åbnede i 1997 og er siden vokset hurtigt. Indtil fredag var der 20 mennesker ansat i firmaets to afdelinger i Odense og København. Alle 20 blev mandag morgen afskediget.

\"Men lige nu arbejder jeg med at rekonstruere firmaet\", siger stifter og hovedaktionær i firmaet Morten Kolle.

Likviditet i bund
\"Det, der er galt lige nu er, at vi mangler 1,5 millioner kroner til lønninger. Vi har egentlig en fin økonomi, men det er gået galt med likviditeten.\"

Certus havde netop indgået kontrakt med Finlands største kommercielle tv-station om at levere onlinespil. Ud over onlinespil udvikler Certus også hjemmesider - blandt andet for TV 2/Fyn.