I det fynske folks tjeneste

Fynsk journalistelev forsvundet i Iran

De danske myndigheder forsøger foreløbig uden held gennem de iranske myndigheder at eftersøge den danske studerende Niels Krogsgård, som er forsvundet i Iran.

Den forsvundne Niels Krogsgaard har dette billede liggende på sin Facebookprofil.

Syddansk Universitet med i stort, regionalt forskningsprojekt

Det er en studerende fra Syddansk Universitet, der er forsvundet i Teheran. Foto: arkiv

1 af 4

Der er fortsat ingen spor efter en dansk journaliststuderende, som forsvandt onsdag i Iran under voldsomme demonstrationer i hovedstaden Teheran.

Niels Krogsgård dukkede ikke op til en aftale med hans rejsefælle og studiekammerat Henrik Fallesen. Derefter slog kammeraten sammen med pårørende alarm til ambassaden.

Det danske Udenrigsministerium har kontaktet de iranske myndigheder for hjælp, men har foreløbig intet hørt.

- Ambassaden har henvendt sig til de iranske myndigheder for at få hjælp til at forsøge at lokalisere den eftersøgte, men hidtil uden resultat, siger Folmer Jensen, vagthavende i Udenrigsministeriets Borgerservice.

I forbindelse med de store demonstrationerne onsdag blev en journalist fra det franske nyhedsbureau, AFP, tilbageholdt. Men der foreligger ingen oplysninger om tilbageholdelse af en dansk journalist.

De to journaliststudernede var i Iran for at skrive avisartikler om trediveåret for Shaens fald i 1979.

-Vi er dybt berørte og håber at grunden til, at vi ikke har bedre kommunikation til Iran er, at fredag er en helligdag dernede, fortæller Anne Lea Landsted, der er studieleder på Journalistik på Syddansk Universitet.

Niels Krogsgård er journalistpraktikant på Berlingske Tidende. Dansk Journalistforbund har kontaktet det internationale journalistforbund og vil forsøge at få fat i iranske pressefolk, der kan hjælpe dem videre i eftersøgningen. Indtil videre aner ingen, hvor han er, fortæller Journalistforbundet.

Ingen blev angiveligt dræbt under sammenstødene mellem politi og demonstranter.

Niels Krogsgård er ved at færdiggøre sin uddannelse som journalist på Syddansk Universitetscenter. Han er i Teheran sammen med studiekammeraten for at skrive deres afsluttende opgave om iransk politik.