I det fynske folks tjeneste

Fynsk knivsag ændrer retspraksis

Anklagemyndigheden tager nu konsekvensen af et tydeligt signal fra Højesteret i sagen om fynske Haris Cehic, der slap for fængsel i knivsag.

Haris Cehics sag fører nu til ændret praksis omkring våbenloven

Anklagemyndighederne vil fremover nøje vurdere hver eneste sag forat se, om fængsel vil virke urimeligt eller ej, skriver Ritzau.

En bunke sager om knive har været parkeret rundt om i politikredsene, fordi man skulle vente på Højesterets domme midt i december i sagerne mod en nordjyde og den ung fynbo, Haris Cehic fra Middelfart.

De har begge fået bødestraf på 3000 kroner i stedet for syv dage i fængsel.

Pædagogmedhjælper Peter Søbygge blev afsløret med et multiværktøj i bilens handskerum på havnen i Nørresundby, mens den unge fynbo Haris Cehic blev taget med to hobbyknive i en bil i Middelfart.

Mere nuanceret vurdering

Efter at have vendt og drejet dommene har Rigsadvokaten nu udsendt en vejledning til de lokale anklagere om, hvordan knivsager skal behandles.

Hvis man går rundt med en kniv i lommen om natten ved eller på et diskotek eller værtshus, er der næsten ingen tvivl. Så skal
anklageren kræve fængsel.

Derimod peger pilen mod bøde, hvis det skyldes en forglemmelse, at en hobbykniv ligger i en værktøjskasse i bilen, eller hvis en håndværker render rundt med en kniv i arbejdsbukserne.

Læs mere