I det fynske folks tjeneste

Fynsk kvinde bag udspekuleret netsvindel

Op mod en halv million danskere netdater i håbet om at finde sig en kæreste. Men datingsiderne vrimler også med svindlere. En fynsk kvinde har i flere tilfælde haft held til at franarre håbefulde mænd tusindvis af kroner.

12:38

Mændene falder for de smukke profilbilleder, men profilerne er falske

Palle Ramsussen bleve bedraget for omkring 100.000 kroner

Morten Aagaard Nielsen blev advaret inden han overførte penge til sin netkæreste.

1 af 5

- I dag forstår jeg ikke hvordan jeg kunne hoppe på det. Men på den anden side er hun utrolig dygtig. Det kan ske for enhver på det rigtige tidspunkt, siger Palle Rasmussen.

Palle Rasmussen fra Århus er en af de mænd, der har oplevet at blive fuppet på nettet. I over et år troede han, at han havde en kæreste og betalte over 100.000 kroner til en falsk profil.

- Pengene er ikke det værste. Jeg føler mig såret over, at en kvinde har løjet for mig, og det er hårdest at kigge sig selv i spejlet og indse at man har været så dum, siger Palle Rasmussen.

Smukke modeller

 

Bag den falske profil står en fynsk kvinde fra Odense. Hun lokker sine ofre i fællen ved at oprette falske profiler med billeder af smukke modeller. Mændene møder aldrig den kvinde de har set billeder af, men fører i stedet lange telefonsamtaler med kvinden fra Odense, som de tror, er den profil, de er faldet for.

- Hun snakkede om villa, volvo og vovse - hele familiepakken. Og hun slettede sin datingprofil, fordi hun havde fundet mig, fortæller Morten Aagaard Nielsen, som er en af de andre mænd, der har været kløerne på svindleren.

Når kvinden har opnået mændenes tillid begynder hun at spørge om hun kan låne penge. Mange penge, som hun er nød til at få, før hun kan mødes med sin udkårne.

- Hun fortæller, at hun er i Spanien og ikke er dansk statsborger. Hun har brug for 15.000 kroner, og hvis hun ikke får dem, kan hun ikke komme til Danmark og mødes med mig før om to år, fortæller Morten Aagaard Nielsen.

Møder kun veninden

Palle Ramsussen bleve bedraget for omkring 100.000 kroner

Pengene skal afleveres til hendes veninde i Odense, og det er netop hende, der står bag de falske profiler. Men Morten Aagaard Nielsen bliver advaret mod svindleren inden han når at betale penge. Det gjorde Palle Rasmussen fra Århus ikke, og han nåede at betale op mod 100.000 kroner inden det gik op for ham at han var udsat for svindel.

- Det er en drøm der er ved at gå i opfyldelse, og jeg går efter drømmen, fortæller Palle Rasmussen.

Flere gange tror Palle Rasmussen at han skal mødes med sin udkårne i Odense, men hver gang må han nøjes med hendes veninde. Kæresten fra nettet bliver gang på gang forhindret i at møde op på grund af arbejde. Alligevel overfører han penge til hendes konto til blandt andet en fælles rejse.

- Hele min intuition skreg stik af stik af, men min stædighed gjorde at jeg blev ved, og familie og venner der forsøgte at få mig ud af det, skubbede jeg væk, fortæller Palle Rasmussen.

TV 2/FYN har mødt flere mænd, der er faldet i kløerne på den samme svindler - en fynsk kvinde, der narrer penge fra sine forelskede ofre. 

Først efter et år går det op for Palle Rasmussen at han er blevet narret. Han har nu meldt sagen til politiet, men her er der ikke meget hjælp at finde.

- Det kan være vanskeligt for ofte har mændene ingen beviser på skrift på, at de er blevet snydt af kvinden, siger vicepolitikommissær Gunnar Andersen fra afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Fyns Politi.

Hvor mange mænd kvinden fra Odense har franarret penge er uvist, men politiet har hørt om 20-25 forskellige sager. Mange undlader dog formodentlig at gå til politiet efter at de er blevet snydt.

- Mange vil være flove over at de har været naive og er blevet fuppet, siger Gunnar Andersen.