Fynsk landsholdstræner: - Jeg fatter ikke, at OL skal gennemføres

Håndboldherrer skal leve med meget strenge restriktioner under OL, og det er landstræneren træt af.

Det danske herrelandshold i håndbold skal bo i luksuriøse omgivelser med både pool og strand i Japan frem mod OL, men der bliver ikke meget fornøjelse.

Restriktionerne er benhårde, og spillerne må ikke forlade deres hotelværelser, fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen til Ekstra Bladet.

Det var ikke ligefrem indespærring, han havde set frem til.

- Jeg er nødt til at sige, at med de restriktioner, der er nu, så fatter jeg ikke, at man vil gennemføre OL. Jeg forstår det ikke. Det er som om, det skal afholdes af hensyn til alle mulige andre end atleterne, siger han.

Én time ved poolen

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har forhandlet sig frem til, at spillerne kan få én time ved poolen én dag, men mere luft bliver det ikke til på stillehavsøen Okinawa Island, hvor landsholdet har base, indtil OL går i gang.

- Jeg havde håbet, troet og også fået at vide, det ville blive bedre, end det vi nu er stillet i udsigt, siger han.

Han mener, at landsholdet lige så godt kunne have haft træningslejr i Tokyo frem mod OL, når spillerne alligevel ikke kan gøre brug af de muligheder, der er på Okinawa Island.

GPS-overvågning af atleter

I Tokyo er restriktionerne lige så strenge. Blandt andet skal alle atleter leve med at blive GPS-overvåget. Der er nemlig regler for, hvor de må bevæge sig hen under OL.

Det danske landshold satte sig i flyet til Okinawa Island onsdag og indleder OL den 24. juli med en kamp i Tokyo mod værtsnationen Japan. Derefter er der kamp hver anden dag.

Danmark er forsvarende olympisk mester. OL-finalen i Tokyo spilles 7. august.