Fynsk mad og livsstil på BBC

Mere end 97 lande og over fire millioner seere kan fra næste uge få et nærmere indblik i fynske gastronomi og livsstil. Det britiske mad- og livsstilsprogram, Nordic Cookery, handler i næste uge om Fyn.

Nordic Cookery sendes på BBC Lifestyle og kan ses af 4,3 millioner husstande i 97 forskellige lande.

Værten på programmet er den svenske kok Tareq Tayler, der præsenterer de 25 fynske TV-minutter.

- Tareq Taylor har jo fået hjælp til at finde de steder, han skulle hen på Fyn, så vi har selvfølgelig anbefalet ham de steder, som vi synes er Fyrtårne i det vi gerne vil fortælle om Fyn. Det er maden, men det er også oplevelserne, siger Rasmus Hessum, chef for kommunikation og events hos Udvikling Fyn.

 
 

Programmet kan blandt andet ses i Norge, Danmark, Polen, Mellemøsten og Afrika og de mange seere vil blandt få indblik i fynsk madkultur, undervandsdykning i Svendborg og madlavning i Egeskov Slots Park.

- Det gode liv har været en del af vores profil i mange år. Netop på grund af beliggenhed ned til vandet, og hele det der fokus på de fynske have, det er lige fod i hose til os, siger Holger Brodersen, der er hoteldirektør på Christiansminde.

I første omgang er det dog ikke forventningen at tv-programmet vil få turisterne til at valfarte til Fyn.

- Det er nok de færreste, der bestiller en tur til Fyn lige efter, at de har set programmet. Men næste gang de skal bestille en tur, så husker de måske Fyn og det vi har at byde på, og så er vi med som en valgmulighed hos mange i udlandet, siger Rasmus Hessum.