I det fynske folks tjeneste

Fynsk McDonalds-forpagter bliver ny K-sundhedsordfører

49-årige Vivi Kier fra Odense afløser Pia Christmas-Møller som konservativ sundhedsordfører. Udnævnelsen møder kritik, da Kier forpagter fem McDonalds-restauranter.

Kritik af Vivi Kier som sundhedsordfører

De Konservative udnævnte torsdag en 49-årig McDonalds-forpagter til ny sundhedsordfører. Det møder kritik fra en af landets førende ernæringseksperter.

Bromatolog Orla Zinck kalder udnævnelsen af nyvalgte Vivi Kier som konservativ sundhedsordfører for "et forkert signal". Nyvalgte Vivi Kier forpagter sammen med sin mand ikke mindre end fem McDonalds-restauranter på Fyn.

- Det er et forkert signal at sende. Man kan jo ikke ligefrem sige, at McDonalds har det bedste ry for at bidrage til folkesundheden, siger Orla Zinck, der i 10 år har arbejdet for Levnedsmiddelstyrelsen og i dag arbejder som konsulent for flere sygehuse, plejehjem, hoteller og restauranter rundt omkring i Danmark.

Signalet bliver ikke mindre paradoksalt af, at netop De Konservative satser stort på forebyggelse på sundhedsområdet. Partiet har været bannerfører for, at Sundhedsministeriet for nylig blev omdøbt til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Overvejer engagement i McDonalds

- Jeg tvinger jo ikke nogen til at gå på McDonalds.

De Konservatives nye sundhedsordfører, Vivi Kier, ser ikke nogen problemer i, at hun sideløbende med sin rolle som sundhedspolitiker forpagter fem McDonalds-restauranter på Fyn.

Alligevel siger Vivi Kier i et interview med Ritzau, at hun nu vil overveje sin position i familieholdingselskabet E.V.C.C. ApS, der driver McDonalds-restauranterne i Odense og omegn.

- Nu vil jeg sætte mig ned og tænke det igennem. Selvfølgelig
bliver jeg lige nødt til at overveje det, siger Vivi Kier i
interviewet.

Gruppeformand bakker op

De Konservatives gruppeformand, Helge Adam Møller, forsvarede torsdag partiets nye sundhedsordfører, Vivi Kier.

Han kalder eksperternes vurdering for noget "kvalificeret vrøvl".

- Hun har beskæftiget sig utroligt meget med sundhed. Hun er vidende og har tidligere været sygeplejerske. Hun er interesseret i emnet og sidder i det udvalg i Odense Byråd, der beskæftiger sig med emnet, siger Helge Adam Møller, der afviser, at Vivi Kiers position nu bliver taget op til revision.