Fynsk motorvej bliver overbelastet

Der vil komme et voldsomt pres på motor-vejene mellem Odense og Århus, omkring København og i Trekantsområdet i løbet af de næste tyve år. Det viser en ny rapport fra trafikforskere.

Tredobling af trafik

Antallet af store lastbiler med gods vil nemlig blive tredoblet i fremtiden og fylde vejene fuldstændig op.

Det forudser trafikforskere i en ny rapport, skriver Nyhedsmagasinet Ingeniøren fredag.

Trafikforskerne forudser, at godsmængderne på det danske vejnet vil blive næsten tredoblet - fra 30 millioner tons i dag til 80 millioner tons i 2025.

- Flere lastbiltog og stigende trængsel vil naturligt resultere i større forsinkelser for os alle sammen. Det vil påføre samfundet endnu større tab end nu, hvis det samme vejnetværk skal bære så meget ekstra trafik, siger forsker, Ph.d. Stéphanie Vincent Lyk-Jensen, der er hovedforfatter bag rapporten "Fremtidens Godsstrømme" for Danmarks
Transportforskning.

Skruen uden ende

På Vestfyn er forarbejdet igang til at bygge et tredie spor på motorvejen fra Middelfart til Odense og der er afsat penge til det på finansloven.

Men den voldsomme stigning i godstrafikken de kommende år betyder, at motorvejen bliver overbelastet alligevel.

- Det er skruen uden ende, hvis man ikke får mere godstransport på jernbane og skibe, siger Poul Andersen fra Middelfart, der er socialdemokratisk medlem af folketingets trafikudvalg.