Fynsk øl - nu med fynsk malt

De fynske kommuner, regionen og LAG har fundet en million kroner til et fynsk malteri.

En stor del af det øl, der brygges på Fyn bliver i fremtiden endnu mere fynsk. I løbet af efteråret bliver der nemlig etableret et malteri hos Refsvindinge Bryggeri, hvor de fynske bryggerier kan hente hjemmegjort specialmalt.

- Det er helt naturligt, at der igen satses på at lave malt på Fyn til særlige specialøls-produkter, idet en stor del af den maltbyg, som i dag bruges til maltfremstilling, dyrkes på Fyn, forklarer brygmester Leif Typkær, der er en del af et innovationsnetværk, der skal fremme de fynske bryghuse.

- Næste skridt er at genoplive den fynske humleproduktion, som er et område, hvor Fyn også har stolte traditioner. Visionen er, at der kan produceres fynsk specialøl, som er 100 % baseret på fynske råvarer, og vel at mærke af en høj smagsmæssig kvalitet, siger han.

Til gavn for fynsk øl

Udvikling Fyn har kæmpet for at skaffe midlerne til malteriet - og her er man sikre på, at det vil gøre fynsk øl endnu mere populært ude i landet.

- Det, at fynsk øl i højere grad kan produceres med fynske råvarer, vil have en stor brandingmæssig værdi både for de fynske bryggerier og for Fyn som en region med spændende fødevareoplevelser, siger Udvikling Fyns direktør Bettina Eriksen.

Malt er bygkorn, der kortvarigt er bragt til spiring. Det bruges i produktionen af både øl og whisky.

Oversigt

    Oversigt