I det fynske folks tjeneste

Fynsk overlæge undersøger rygsmerter

Kan information lindre rygsmerter bedre end rygtræning? Det skal en fynsk professor nu undersøge.  Undersøgelsen skal vise, om bedre information om lændesmerter kan gøre patienterne mere trygge og derved få dem til at slappe mere af, så de på den måde også får færre muskelspændinger og færre smerter.

-

Kan information lindre rygsmerter bedre end rygtræning, det skal en fynsk professor nu undersøge.  Undersøgelsen skal vise, om bedre information om lændesmerter kan gøre patienterne mere trygge og derved få dem til at slappe mere af, så de på den måde også får færre muskelspændinger og færre smerter.

Det er professor, overlæge, dr.med. Tom Bendix fra RygForskningsCentret på Sygehus Fyn Ringe, der skal lave undersøgelsen. Han har fået 100.000 kroner fra Gigtforeningens udviklingspulje til projektet. 

Tom Bendix? undersøgelse tager udgangspunkt i, at de traditionelle rygbehandlinger, inklusiv rehabiliteringsprogrammer, har vist sig at være ret ineffektive med hensyn til at få kroniske rygpatienter tilbage i arbejde.

Tom Bendix mener derfor, at der kan være større perspektiver i at lære at tackle smerterne mere hensigtsmæssigt gennem tryghedsskabende information, der sigter mod at leve så frit som muligt med smerterne.
På sigt kan det betyde, at patienterne på grund af mindre fokus på smerterne og færre muskelspændinger vil få færre gener med smerterne.