Fynsk papirklipper til USA

Papirklipperen Torben Jarlstrøm Clausen skal repræsentere Danmark ved Nordic Winter Wonderland i Washington DC

Danmarks ambassade i USA har valgt den fynske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen til at repræsentere Danmark ved Nordic Winter Wonderland ved The Phillips Collection i Washington DC. 

Papirklipperen skal udstille og undervise amerikanske børn og voksne i, hvordan han klipper sine finurlige eksistenser fri af papiret.
 
- For få måneder siden satte jeg saksen til papiret i forbindelse med Norsk Høstfest, der er Nordamerikas største skandinaviske festival, som hvert år fejre skandinaviske kulturarv, fortæller Torben Jarlstrøm Clausen.

Festivalen anderkendte hans indsats ved at tildele ham festivalens fortjenstpris.

- Som dansker er det overvældende at opleve den store interesse, der er for nordisk kulturarv så lang hjemmefra, siger han.

Danmarks ambassadør i USA Lars Gert Lose glæder sig til besøget af den odenseanske papirklipper:

- Torben Jarlstrøm Clausen kommer med et nyt personligt udtryk og samtidig fortsætter han en gammel dansk papirkliptradition, som også H.C. Andersen mestrede. Jeg er glad for, at Torben Jarlstrøm Clausen nu besøger USA og vil dele denne kunstgenre med amerikanerne.

Torben Jarlstrøm Clausen sprang ud som praktiserende papirklipper i 2004 og har siden da udstillet over 100 steder heraf to gange i Japan. Han er 50 år og bor i Odense sammen med sin kone Lene. Sammen har de to piger på 17 og 21 år.