Fynsk par er dømt for hasardspil

Et fynsk restauratørpar er blevet dømt for hasardspil, fordi de fra november 2005 til marts 2006 arrangerede pokeraftener på deres fælles danserestaurant i Odense.

Det var hasardspil, da et restauratørpar over en længere periode inviterede til hyggepoker i deres danserestaurant. Det fastslår byretten i Odense.

Hyggepoker er ikke tilladt

Det er ulovligt at arrangere hyggeaftener med pokerspil på værtshuse og restauranter. Også selvom indsatsen kun er 50 kroner pr. deltager og hovedpræmien lyder på godt 3000 kroner.

Det fastslår byretten i Odense tirsdag i en sag mod et restauratørpar fra Odense, der fra november 2005 til marts 2006 kørte en pokerklub på deres danserestaurant.

Slipper for straf

Parret er blevet dømt for hasardspil, men da sagen har trukket ud i så lang tid, fordi retten har ventet på en dom fra Højesteret, slipper restauratørparret for straf.

Retten har dog valgt at konfiskere 10.600 kroner, som medlemmerne af pokerklubben har indbetalt, samt 1150 spillejetoner og en række andre pokereffekter.

Anklager Annette Korsgaard fra Fyns Politi er tilfreds med dommen, som følger politiets påstand.

- Dommen er den samme, som Højesteret nåede frem til i en lignende sag, hvilket byretten så har støttet sig op ad, siger Annette Korsgaard.

Skuffet over dommen

Restauratøren er skuffet over dommen, især fordi han og hans kone aldrig har forsøgt at hemmeligholde, at de havde en pokerklub.

Blandt andet skrev de til både politiet og Told og Skat for at få at vide, hvad der var lovligt og ulovligt i forbindelse med pokerklubber - uden at få svar.

Og ifølge restauratøren var pokerspillet aldrig tænkt som noget, der skulle tjenes penge på.

- Vi ville ikke have, at nogen skulle spille sig fra hus og hjem. Vi kaldte det cowboyspil, og det var kun for hyggens skyld, fortalte manden i sidste uge i retten.

/Ritzau/