Fynsk par fængslet i bombesag

Politiet jager fortsat en person i forbindelse med placeringen af en bombekasse på en murers dørmåtte i Københavns Sydvestkvarter.

En mand og en kvinde blev i dag fængslet i sagen om den bombe, som i sidste uge blev efterladt på en murers dørmåtte i Københavns Sydhavn. Men politiet mener, at endnu en person er involveret i den usædvanlige sag.

Både den 34-årige mand og den 32-årige kvinde blev anholdt ved fire-tiden i morges i en kælder i Odense. De mistænkes af politiet for at ville dræbe mureren og for at skade andre ved sprængning. Desuden sigtes de for narkotika, fordi betjente fandt 300 gram amfetamin ved anholdelsen.

Bomben lå i en vinkasse indrettet med en lureanordning. Ovenpå lå en buket blomster, ligesom der var seddel med påskriften "Tak for veludført arbejde".

Dommeren på Frederiksberg lukkede dørene under grundlovsforhøret. Kvinden påtog sig skylden for narkotikaen, men begge nægter at stå bag bomben. Både manden og kvinden blev varetægtsfængslet for fire uger, og de to første skal tilbringes i isolation.