Fynsk projekt kåret som Årets Dyreven: Indsatte i fængsel passer hundehvalpe

Dyrenes Beskyttelse har i år kåret Team Servicehunden som Årets Dyreven. En virksomhed der blandt andet har et samarbejde med Søby Søgaard Fængsel på Fyn.

Lykken er en varm hundehvalp, siger et gammelt ordsprog. Og essensen af det ordsprog har Team Servicehunden fanget.

De er nemlig blevet kåret til Årets Dyreven for deres arbejde med blandt andet hundehvalpe. Det oplyser Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Tibbe Shamigo og Catja Vernal har sammen startet virksomheden. De uddanner hunde, der kan hjælpe udsatte mennesker i deres hverdag.

Indsatte i fængsler træner hvalpe

I efteråret 2019 startede de et samarbejde med Søby Søgaard Fængsel på Fyn, hvor de indsatte passer og træner hundehvalpe, som en del af et resocialiseringsprogram.

- Projektet er helt fantastisk. Både indsatte og ansatte fortæller os, at det har skabt en helt ny atmosfære i fængslet. De indsatte har været med til at bygge en agilitybane, så det har skabt en masse gode opgaver og mening. Og hundene har så meget glæde af det, siger Catja Vernal.

Med en hundehvalp i hånden og en buket i den anden, står de to kvinder bag Team Servicehunden.
Med en hundehvalp i hånden og en buket i den anden, står de to kvinder bag Team Servicehunden.
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Team Servicehunden er en landsdækkende virksomhed med speciale i træning af hunde. De har de sidste år arbejdet sammen med Fyns Internat, hvor de har fået otte hunde.

De har de sidste seks år arbejdet professionelt med udplacering af servicehunde til børn, unge og voksne med fysiske og psykiske handicap.