Fynsk rektor svinet til af kendt folketingspolitiker

DF's næstformand Morten Messerschmidt har kaldt fynsk rektor medieliderlig på Facebook.

Rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Vestergaard Stokholm, er vant til at blive svinet til på Facebook. Han har sågar modtaget trusler om, at "en gruppe rigtige danskere" holdt øje med ham.  

Alligevel blev han mest overrasket den dag, Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, kaldte ham medieliderlig.

- Jeg kunne aldrig drømme om at skrive sådan her om Morten Messerschmidt på hans facebookvæg, siger Henrik Vestergaard Stokholm.

Henrik Vestergaard Stokholm er rektor på Nyborg Gymnasium. Han har to gange oplevet, at hans elever har fået afslag på opholdstilladelse, og begge gange har han givet udtryk for sin utilfredshed. Det fik DF's Morten Messerschmidt til at kalde ham medieliderlig.
Henrik Vestergaard Stokholm er rektor på Nyborg Gymnasium. Han har to gange oplevet, at hans elever har fået afslag på opholdstilladelse, og begge gange har han givet udtryk for sin utilfredshed. Det fik DF's Morten Messerschmidt til at kalde ham medieliderlig.
Foto: Rasmus Rask

Frem mod kommunalvalget i november sætter TV 2 Fyn fokus på, hvordan vi taler til hinanden, når vi kan skjule os bag en skærm.

- Det er supergratis at svine til på sociale medier. Hvis de folkevalgte også gør det, er det jo meget at bede om, at befolkningen skal tale pænt, siger rektoren.

Rammer bolden klokkerent

Tidligere i år mistede en af eleverne på Nyborg Gymnasium sin opholdstilladelse. Det er anden gang, Henrik Vestergaard Stokholm oplever dét. Begge gange har han udtalt sig til medierne.

Den 7. april skrev Berlingske om sagen. Det fik Morten Messerschmidt til tasterne.

"Har vi ikke set ham før? Der var engang, hvor en gymnasierektor stod for ordentlighed, og for at pligt og ret går hånd i hånd. Nu er det åbenbart erstattet af føleri, pjank og medieliderlighed", skrev han i kommentarsporet på Facebook.

Morten Messerschmidt blev valgt ind i Folketinget for Dansk Folkeparti i 2005.
Morten Messerschmidt blev valgt ind i Folketinget for Dansk Folkeparti i 2005.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Overfor TV 2 Fyn fastholder Morten Messerschmidt sin holdning.

- Det er ikke første gang, vi ser ham her kaste sig ind i en mediekamp for sine elever, som han mener, er hævet over loven. Det er føleri, pjank og medieliderlighed. Jeg kan ikke se, at det kan formuleres meget mere præcist, siger han.

- Jeg kan ikke ramme bolden mere klokkerent.

Skuffet over folkevalgt

Morten Messerschmidt har ikke lyst til at tale med Henrik Vestergaard Stokholm, der sidder sammen med TV 2 Fyn, da politikeren ringes op.

- Hvorfor skulle jeg det? Hvis han har lyst til at snakke med mig, kunne han jo have kontaktet mig uden om medierne.

Din kommentar må gerne være offentlig, men du vil ikke snakke med ham her?

- Jeg vil rigtig gerne snakke med ham, jeg gider bare ikke være en del af hans medieshow, fastholder Morten Messerschmidt, inden han ønsker god dag og lægger på.

Både rektor og folketingspolitiker mener, at den anden har et særligt ansvar, men de er uenige om, hvordan det ansvar forvaltes.

- Jeg er lidt skuffet over, at en folkevalgt, som har stor indflydelse ... Man kunne godt kræve, at folkevalgte bevarer en ordentlig tone, siger Henrik Vestergaard Stokholm.

Henrik Vestergaard Stokholm har været rektor på Nyborg Gymnasium siden 2017.

Du kan se hele indslaget med Henrik Vestergaard Stokholm og Morten Messerschmidt her.
Fotograf: Fotograf: Rasmus Rask