Fynsk robot-virksomhed vinder europæisk pris

Den fynske virksomhed Inrotech Aps vandt mandag den prestigefyldte EER2013-pris for iværksættere.

Den fynske virksomhed Inrotech Aps var blandt de tre finalister til den store europæiske iværksætterpris EER2013, som skulle overrækkes ved den store Go Global Day På Comwell Kolding. Og det var altså den fynske virksomhed, der løb af med prisen.

- Det er jo helt utroligt. Det havde jeg ikke drømt om, og det er jeg både taknemmelig og ydmyg for. Jeg står godt nok i spidsen, men er rosinen i pølseennden. Der er så mange, der har gjort det her muligt, siger direktør for Inrotech, Flemming Jørgensen til TV 2/FYN.

Inrotech Aps har udviklet en teknologi, der gør det muligt at anvende robotter til svejseopgaver, der hidtil kun har kunnet løses manuelt.

Det er et afgørende kriterium for at kunne vinde EER2013-prisen, at den regionale virksomhed har international succes, altså at virksomheden har et salg eller forventer et salg på mindst 100.000 kr. uden for de danske grænser.

Go Global Day kickstarter Danmarks Vækst- og Iværksætteruge i Region Syddanmark, der i år har fokus på internationalisering.

TV 2/FYN sendte live fra prisoverrækkelsen. Se eller gense programmet på tv2fyn.dk.