Fynsk rytter på landshold

Den fynske dressurrytter Sanne Henningsen er blevet udtaget som reserve til det danske dressurlandshold forud for VM i dressur i USA.

Sanne Henningsen og hesten Atterupgaards Molberg fik for nylig en femteplads ved DM i dressur, der blev afholdt på Broholm Gods ved Gudme.

Kun skader betyder fynsk VM-deltagelse

Pladsen som reserve betyder, hun skal forberede sig præcis som de andre landsholdsryttere til det kommende VM i Kentucky i USA. Men hun kommer dog kun med flyet, hvis en af de andre landsholdsryttere eller heste bliver skadet.

- Jeg er super glad for at være udtaget, selvom det ikke er sikkert, jeg kommer med til Kentucky. Det er jo et klap på skulderen, at landsholdstræneren ser mig som den femtebedste rytter i Danmark på nuværende tidspunkt, siger Sanne Henningsen til TV2/FYN.

Fynsk hest sikker på VM

Til gengæld er Sanne Henningsens tidligere hest Equis Clearwater sikret en plads på flyet til Kentucky. Den bliver nemlig nu redet af den forsvarende danmarksmester og landsholdsrytter Anne van Olst.

De andre ryttere, der er blevet udtaget til landsholdet, er Prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Sune Hansen og Anne Troensegaard.