Fynsk selskab vinder eftertragtet udbud - flere arbejdspladser på vej

Uni-Fly A/S, der holder til i HCA Airport uden for Odense, har netop vundet udbuddet om driften af regionernes akutlægehelikoptere sammen med franske SAF Helicopters. Den administrerende direktør er glad for samarbejdet, der vil betyde øget beskæftigelse.

Det fynske firma Uni-Fly A/S har netop vundet et udbud sammen med det franske selskab SAF Helicopters. Det betyder, at de fremadrettet skal stå for driften af de danske akutlægehelikoptere, og det er de glade for i det fynske firma.

- Det er en anderkendelse af vores kompetencer, som i vores verden er uhyre vigtigt, siger administrerende direktør i Uni-Fly, Thomas Meldgaard.

- Det er i vores øjne og i partnerskabet med SAF vigtigt at kunne levere noget til det land, man kommer fra, så det giver da en form for nationalfølelse.

Uni-Fly A/S og SAF Helicopters overtager driften 1. oktober 2023 efter Norsk Luftambulanse, der siden 2014 har haft kontrakten med regionerne.

Ifølge Uni-Flys direktør er det et perfekt samarbejde.

- Vi har en optimal sammensætning af komplementære kompetencer og erfaringer, lyder det fra Thomas Meldgaard.

De danske regioner har i alt fire akutlægehelikoptere, og den nye kontrakt byder på en lille forbedring, idet to af de nye helikoptere bliver af en større type end de nuværende.

Thomas Meldgaard fortæller, at selvom de hos Uni-Fly ikke har erfaring med lægehelikopterflyvning, så kender de til den ene af helikoptertyperne, mens SAF Helicopters har erfaring med begge helikoptertyper.

Kaffemøder og øget trafik

Det fynske helikopterfirma holder til i Hans Christian Andersen Airport i Beldringe uden for Odense, og derfor får det nyvundne udbud også betydning for Fyn.

- Det kommer til at betyde en øget trafik i HCA Airport, og det kommer også til at betyde en række nye arbejdspladser, siger Thomas Meldgaard.

Præcis hvor mange nye medarbejdere, der er brug for, vil Thomas Meldgaard ikke sige, men han fortæller, at interessen for at arbejde med akutlægehelikoptere er stor.

- Efter pressemeddelelsen kom ud, så kan jeg se på min indbakke, at der er tikket en masse ønsker om kaffemøder ind, siger direktøren.

Det er dog ikke kun et spørgsmål om at have de rigtige kompetencer. Thomas Meldgaard forklarer, at det i høj grad også handler om at have god kemi med de andre på holdet, så man kan holde hinanden ud, mens man venter på udkald.

Selv om driften af lægehelikopterne skal ske sammen med franske SAF Helicopters, så forsikrer direktøren i Uni-Fly A/S dog, at mange af de nye medarbejdere skal findes i Danmark.