I det fynske folks tjeneste

Fynsk SF'er til angreb på radikal dominans

SF's Karsten Hønge frygter, at et stærkt Radikale Venstre trækker en ny rød regering for langt til højre.

Hvis Det Radikale Venstre bliver for stærkt i forhold til SF og Socialdemokraterne, risikerer en ny rød regering at blive trukket for langt til højre, mener SF's erhvervsordfører, Karsten Hønge.

- Vi har ikke kæmpet alle de år for at få en ny regering, der skal samarbejde tæt med Konservative. Det er fint med brede løsninger, men det kan aldrig være et mål i sig selv, siger Karsten Hønge til Altinget.dk

- Vi vil en ny politik, og her kan et meget stærkt radikalt parti trække for langt i retning af de borgerlige. Det er ikke meningen efter 10 år med Løkke og Fogh.

Angrebet kommer samtidig med, at De Radikale indleder deres landsmøde på Hotel Nyborg Strand på Fyn.

Det er især De Radikales fordelingspolitik og arbejdsmarkedspolitik, der byder Karsten Hønge imod. Før han kom i Folketinget var Karsten Hønge fagforeningsformand i Træ-Industri-Byg, og det præger hans holdninger.

- I fagbevægelsen har vi aldrig været forelskede i De Radikale, og de har på deres side aldrig forstået betydningen af en stærk fagbevægelse, siger Hønge.

Trods de fordelingspolitiske modsætninger mener SF'eren dog, at Radikale og SF sagtens kan sidde i regering sammen.

- Vi er glade for, at De Radikale er med på vores fløj, så vi kan få skiftet Løkkes regering ud. Vi kan sagtens sidde i regering med De Radikale, det skal bare ikke være deres borgerlige politik, der bliver dominerende.

Hos De Radikale tager folketingsgruppens næstformand Morten Østergaard kritikken roligt.

- Jeg er glad for, at det er Helle Thorning (S), der tegner butikken, for hun har klart givet udtryk for, at brede forlig har en selvstændig værdi, siger Østergaard til Altinget.dk og tilføjer:

- Men Karsten Hønge har ret i, at vi vil bruge vores mandater aktivt på at sikre et samarbejde over midten. Det er forskellen på at være et fløjparti og et midterorienteret parti.

Ifølge Altinget deler en række andre SF-folketingsmedlemmer Karsten Hønges kritik, men ingen af dem ønsker at udtale sig.