Fynsk spiludvikler ind på det amerikanske marked

Det fynske softwarefirma, Certus, har indgået en lukrativ samarbejdsaftale med det amerikanske firma FUN Technologies om at levere online-spil til hjemmesider i USA og Europa.

-


Backgammon er et af de spil, der spås en stor fremtid på nettet

Det fynske softwarefirma, Certus, har indgået en lukrativ samarbejdsaftale med det amerikanske firma FUN Technologies om at levere online-spil til hjemmesider i USA og Europa.

Aftalen betyder, at det amerikanske firma fremover vil bruge de spil Certus har udviklet på en lang række amerikanske spillesider.

Færdighedsspil

Certus har specialiseret sig i at udvikle såkaldte færdighedsspil som fx skak og backgammon til internettet, og aftalen med FUN Technologies betyder, at Certus? spil vil blive brugt af Microsoft, AOL og Disney.

- Det er en god aftale, og et stort skridt på vej mod et gennembrud, siger Certus` direktør Morten Kolle.

Både Certus og FUN Technologies forventer, at de såkaldte \"skill-games\" i løbet af en årrække vil blive ligeså populære som poker er i dag. Aftalen betyder, at Certus får en procentdel af indtægterne hver gang nogle internetbrugere satser penge på fx en slag backgammon.

Store perspektiver

Certus leverer i øjeblikket online-game til en lang række tv-stationer i Skandinavien - blandt andet TV2. På TV2 bliver Certus spil hver uge brugt af 100.000 brugere. Til sammenligning har FUN Technologies og deres firma SKilljam omkring syv millioner brugere om ugen.

- Der er store perspektiver i denne aftale, men vi vil først i løbet af sommeren kunne se om brugerne også tager spillene til sig. Hvis de gør det, vil vi blive nød til at udvide medarbejderstaben, fortæller Morten Kolle.

På længere sigt vil Certus? spil også kunne spilles på mobiltelefoner og andre platforme. Certus har i øjeblikket seks ansatte.