I det fynske folks tjeneste

Fynsk teater-power rykker til København

Teaterkoncerten CARL fik de helt store anmelderroser sidste år. Nu skal forestillingen komme flere til gode.

Teaterkoncerten Carl høstede store roser på Bramstrup Gods i august 2015.

Da Baggårdteatret i Svendborg sidste år fyldte en lade på Bramstrup Gods med musik og teaterrekvisitter, var det tænkt som en afgrænset mission.

Formålet var at fejre komponisten Carl Nielsens 150 års fødselsdag i en fælles indsats sammen med Mungo Park Kolding og Odense Teater. 

Men billetsalget og anmeldelserne oversteg de vildeste forventninger, og det gik heller ikke upåagtet hen hos direktøren hos Østre Gasværk Teater, Pia Jette Hansen

- Jeg blev nødt til at se og høre Teaterkoncerten CARL to gange. Fortolkningen af Carl Nielsen er så radikal og musikalsk.

Nu skal teaterkoncerten genopføres på Østre Gasværk i København i perioden 19.-24. august.

Der er så meget kunstnerisk talent og power i provinsen, som vi også skal have glæde af i København

- CARL passer perfekt ind i Østre Gasværk Teaters profil med ny musikteaterkunst til et moderne publikum. Der er så meget kunstnerisk talent og power i provinsen, som vi også skal have glæde af i København, siger Pia Jette Hansen.

Teaterkoncerten CARL er en fantasi skabt over Carl Nielsens liv og samtid. Drømmebilleder af de strømninger, der var i og omkring ham. Det 20. århundredes begyndelse var præget af vitalisme og erobringstrang, som gik igen i kunsten, teknologien og det politiske verdensbillede. 

Men både manden og tiden har en bagside. Det legesyge liv var omkostningsfuldt. Carl bliver ramt af stress, og hans elskede forlader ham. Lægerne forbyder ham at producere, og han må gennem sit strikketøj få afløb for sin skabertrang. ”Det Store Plump” kalder Carl Nielsen denne periode i sit liv, som indtræffer næsten samtidig med, at verden går i knæ ramt af skuddet i Sarajevo og 1. verdenskrig. Fremtidstroen og optimismen bryder sammen i Carl Nielsens liv og i resten af verden.

Musikken er skrevet af Carl Nielsen, men er blevet fortolket, så symfoniske værker bliver til sange, og kendte melodier får ny betydning. Sammen udgør de stemninger i drømmen, der er blevet til Teaterkoncerten CARL.

Også fynboerne får mulighed for at se eller gense forestillingen. Den bliver nemlig genopført på Bramstrup Gods 1. - 13. september 2016.

Her kan du se TV 2/FYNs indslag om de sidste forberedelser inden premieren i august 2015.

 

02:35

Komponisten Carl Nielsens 150 års fødselsdag bliver fejret gennem hele dette år, men en af de store events finder sted fra i morgen. Det er en teaterkoncert, der er så stor at det har krævet samarbejde mellem tre teatre, tre kommuner og to orkestre for at løfte opgaven.Og så foregår det et sted, hvor man normalt ikke spiller teater. Ude ved de toppede brosten, hvor Carl Nielsen løb rundt som barn.

Luk video