Fynsk teknologi testes på Den Internationale Rumstation

Den fynske teknologi-virksomhed Danish Aerospace Company (DAC) tester ny trådløs teknologi i samarbejde med den danske astronaut Andreas Mogensen.

Når den danske astronaut Andreas Mogensen i begyndelsen af september skal på et 10 dages ophold i Den Internationale Rumstation, har han nyudviklet fynsk teknologi med i rum-kufferten.

Det er Odense-virksomheden Danish Aerospace Company (DAC), der har udviklet det højteknologiske trådløse udstyr, der i rumstationen skal anvendes til at undersøge astronauternes helbred og fysiske træning.

Udstyret hedder MobileHR, Mobile Heart Rate, og kan foretage trådløse målinger af astronauternes fysiologiske data, når de laver fysisk træning i rumstationen.

- Ved at have en pålidelig digital og trådløs teknologi kan man i fremtiden udvikle nye bærbare sensorer, som kan registrere endnu flere data. Vi har i en lang årrække udviklet gedigent og pålideligt motionsudstyr til rummet, og dette er en test af dele til vores næste generation af rumudstyr, siger adm. direktør i DAC, Thomas A. E. Andersen.