Fynsk triatlet ny europamester

Den 30-årige Jens Koefoed fra Odense Triathlon Klub blev lørdag europamester i langdistance triathlon i Almere i Holland.

Bedste resultat

Jens Koefoed var hurtigst i mål på ruten, der bød på fire kilometer svømning, 120 kilometer cykling og 30 kilometer løb.
Titlen som europamester er Koefoeds absolutte gennembrud til toppen af europæisk triathlon. Han var på forhånd ikke regnet blandt favoritterne i det stærkt besatte felt, men overraskede alt og alle.

- Det er stort det her. Det bedste resultat jeg har opnået, siger en glad Jens Koefoed, der er i gang med sin bedste sæson nogensinde og for nylig blev nummer to til DM efter at have jagtet Thorbjørn Sindballe hele løbet.

I Almere kom Jens Koefoed lidt langsomt fra start under svømningen, men fik sig efter to kilomter svømmet op til en førergruppe på cirka femten mand. Efter 30 kilometers cykling stak han han af og oparbejdede et forspring på 3.30 minutter inden de 30 kilometers løb.

To minutter før

- Jeg lagde konservativt ud, men da de kun lå et halvt minut efter mig efter 15 kilometer satsede jeg hele butikken, fortæller Jens Koefoed fra Almere, der før er gået ned  på det afsluttende løb. Strategien lykkedes og Jens Koefoed kom i mål godt to minutter før nærmest konkurrent.

 - Det var først på de sidste 500 meter, jeg turde tro på det. Det her er kæmpestort, siger den glade fynbo, der nu endelig har fået sit internationale gennembrud. 
Europamesterskabet blev en dobbelt triumf for danske triathlon da Lisbeth Kristensen vandt hos kvinderne.