Fynsk udstyr til Cameroun

Den fynske virksomhed Ro-Clean Desmi i Odense, skal levere udstyr til en eventuel bekæmpelse af olieforurening i det afrikanske land, Cameroun. Der skal anlægges en 1.000 kilometer lang olierørledning fra Tchad til Cameroun, og i følge Morgenavisen Jyllands-Posten, så sikrer leveringen af udstyret det fynske firma 12 millioner kroner.

-

Den fynske virksomhed Ro-Clean Desmi i Odense, skal levere udstyr til en eventuel bekæmpelse af olieforurening i det afrikanske land, Cameroun. Der skal anlægges en 1.000 kilometer lang olierørledning fra Tchad til Cameroun, og i følge Morgenavisen Jyllands-Posten, så sikrer leveringen af udstyret den fynske virksomhed 12 millioner kroner.

Ro-Clean Desmi er en virksomhed i A.P. Møller-koncernen og søstervirksomhed til Roulunds Fabrikker i Odense. Virksomheden har tidligere leveret udstyr til store oliekatastrofer, blandt andet flydespærringer da olietankskibet Exxon Valdez forliste ud for Alaska i 1989. Også da tankskibet Prestige sidste år sank i Biscaya-bugten, var Ro-Clean Desmi klar med udstyr.

Olierørledningen i Vestafrika skal blandt andet gå gennem hidtil uberørt regnskov og områder hvor lokale pygmæstammer lever, og det har givet anledning til lokal uro og protest.