Fynsk utilfredshed med regeringen breder sig til hele landet

Tillidsrepræsentanter fra mere end 80 virksomheder over hele landet har det seneste døgn tilmeldt sig et netværk. Formålet er at stoppe regeringens lovindgreb i overenskomsterne.

Tillidsfolk danner landsdækkende netværk

Tillidsrepræsentanter fra mere end 80 virksomheder over hele landet har det seneste døgn tilmeldt sig et netværk. Formålet er at stoppe regeringens lovindgreb i overenskomsterne.


Uroen begyndte i den fynske arbejderbevægelse i sidste uge, da tillidsrepræsentanter fra flere af de største fynske virksomheder besluttede at danne fælles front mod regeringen.


Blandt andet tillidsfolk fra Lindø, Micro Matic, Albani, Roulund, Danish Crown og Glud & Marstrand deltog.


Uro bredte sig


Udtalelser herfra blev skrevet ind på nogle af de indblandede fagforeningers hjemmesider. Det medførte et hav af henvendelser fra hele landet i begyndelsen af denne uge, fortæller Claus Jensen, Fællestillidsmand på Lindøværftet.


Tanken om at oprette et landsdækkende netværk af tillidsfolk kom på banen, og tirsdag formiddag blev der via internettet lavet en tilmeldingliste til \"Arbejdspladsnetværk\" med frist onsdag middag.


Da fristen var nået havde tillidsrepræsentanter fra over 80 virksomheder meldt sig. Heriblandt repræsentanter for flere af landets største virksomheder.


\"Desuden er der garanteret en hel masse, der ikke har nået at melde sig til, fordi varslet var så kort,\" siger Claus Jensen, der er en af to kontaktpersoner for netværket.


Hovedsagen


Meningen er, at netværkets deltagere holder løbende kontakt via en telefonkæde for at holde sig helt ajour med de tiltag, der kommer fra regeringen. Når det er påkrævet, vil de holde møder.


Arbejderne er utilfredse med, hvad de ser som regeringens indgreb i deres overenskomster.


Ikke mindst et forslag, som skal give arbejdsgiverne mulighed for at indføre deltidsarbejde i højere grad end nu. Netop spørgsmålet om deltid er emnet i den første protestskrivelse, som Arbejdspladsnetværk sendte til regeringen, onsdag.


\"Regeringen vil fratage tillidsmænd og lønmodtagere ret til at forhandle om arbejdstiden. De vil give arbejdsgiverne ret til at bestemme, hvor mange eller hvor få timer den enkelte skal arbejde om ugen\", skriver netværket i en pressemeddelelse.


Den fortsætter: \"Familierne vil ikke ane, hvad de har at leve for. Man kan ikke forestille sig større indgreb i et menneskes og en families eksistensgrundlag\".


Forberedt på kamp


Pressemeddelelsen slutter med ordene: \"Vi har en overenskomst med fire års fredspligt. Det bliver interessant at se, om regeringen kan sikre ro - helt ro - på arbejdsmarkedet\".


Den fynske fagbevægelse lagde i sidste uge ikke skjul på, at man er parat til at gå langt i kampen mod regeringen. Bl.a. kan der blive tale om arbejdsnedlæggelser.