I det fynske folks tjeneste

Fynsk verdensmester klar til OL i Brasilien

Den bare 18-årige Simon Andreassen er torsdag blevet udtaget til OL i Rio. Fynboen har allerede vundet to gange VM og ser frem til den store oplevelse

00:58

Han har vundet VM-guld i mountainbike for ungdom. I år er han rykket op i U-23 klassen, men til OL skal han køre mod verdens bedste MTB-ryttere. En oplevelse fynske Simon Andreassen glæder sig til. Det bliver første gang han skal deltage ved et OL. 

- Det bliver selvfølgelig en kæmpestor oplevelse at deltage og samle erfaring til næste OL, hvor jeg forhåbentlig har en chance for at køre med om medaljerne,” siger Simon Andreassen i en pressemeddelelse fra Danmark Idræts Forbund. 

Den fynske teenager har været spændt hårdt for den senere tid, da kvalifikationen har krævet deltagelse i en lang række løb verden over. 

”Det har været en kæmpe opgave, som jeg har brugt rigtig mange kræfter på. Det har været svært at fokusere på de store, vigtige konkurrencer, fordi jeg har kørt så mange små løb over hele verden for at samle point. Men når jeg kigger tilbage på det, var det helt klart det værd,” siger Simon Andreassen.

Udover Simon Andreassen er også Annika Langvad udtaget til OL. 

Se et indslag med Simon Andreassen fra nomineringen til årets fund øverst i denne artikel.