Fynsk virksomhed vil kræve coronapas af medarbejdere

Den fynske virksomhed Steffca vil benytte sig af ny mulighed for at forlange coronapas af medarbejderne.

Det er igen muligt for blandt andet natklubber og restauranter at kræve et gyldigt coronapas. Og nu bliver det også snart muligt for arbejdsgivere at forlange det samme af deres medarbejdere.

Det glæder direktøren i den nyborgensiske virksomhed Steffca, Martin Steffensen.

- Jeg synes, det er en god idé, fordi det giver os mulighed for at passe på vores medarbejdere og virksomheden, så vi kan fortsætte driften, siger han.

Direktøren understreger, at det ikke er for at udskamme nogen, og at man vil gøre det så diskret som muligt.

- Det er ikke, fordi vi vil forholde os til, om folk er vaccineret eller ej. Det har vi ikke nogen holdning til. Men vi har en klar holdning til, at vi gerne vil se et coronapas, når det bliver muligt, siger Martin Steffensen.

Vil føle sig mere sikker

Muligheden kommer af en ny trepartsaftale, hvor regeringen og arbejdsmarkedets parter netop vil tillade arbejdsgivere at kræve et coronapas af de ansatte.

Dermed kan arbejdsgiveren også som sidste konsekvens fyre en medarbejder, der ikke lever op til kravet. Det er dog op til arbejdspladsen selv at bestemme konsekvensen.

John Hansen, logistikmedarbejder hos Steffca, mener at kravet til medarbejderne er helt rimeligt.

- Jeg har det helt fint med det. De fleste af os er vaccineret, og dem, der ikke er, bliver testet. Der er meget corona i omløb, og vi skal jo passe på hinanden, siger han.

- Jeg ved ikke, om det ville gøre noget specielt i min hverdag, men jeg ville føle mig mere sikker.

Har beholdt coronatiltag

Som mange andre virksomheder har Steffca beholdt nogle af coronatiltagene fra seneste bølge.

- Vi har sprit sat op alle steder og en temperaturscanner, som alle medarbejdere og gæster i huset går forbi, når de kommer ind. Det er obligatorisk, siger direktøren. 

Hvordan det rent praktisk skal foregå, har virksomheden ikke fundet ud af endnu. Men planen er, at hr-afdelingen skal finde en måde, hvor det kan gøres så diskret som muligt.