Fynske akademikere pendler længst

De fynske akademikere er den erhvervsgruppe, der gennemsnitligt har længst til jobbet.

Hvis du tror, at akademikere kun vil bo og arbejde i centrum af storbyerne, kan du godt tro om.

Ifølge en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd pendler akademikerne nemlig langt længere end den gennemsnitlige dansker. Det skriver Ugebrevet A4 ifølge Ritzau.

Hvor den gennemsnitlige dansker må pendle 20,7 kilometer for at komme på arbejde, har akademikerne i gennemsnit 23,5 kilometer til arbejde.

De fynske akademikere må endda tilbagelægge 32,7 kilometer, før de er på arbejde, viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd baseret på tal fra Danmarks Statistik.

De lange pendlerafstande skyldes især, at akademikernes arbejdspladser tit er klumpet sammen i de store byer. Derfor må akademikere i provinsen ofte pendle langt til jobbet.

- Det vidner om en fleksibilitet, som også må ses i sammenhæng med krisen. Man ved godt, at man er nødt til at flytte sig, hvis man vil have et arbejde. Det er et sundhedstegn for arbejdsmarkedet, når mange gerne vil flytte sig langt, siger Mie Dalskov Pihl, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, til Ugebrevet A4.

Akademikernes lange tur til arbejde kan også ses som et udtryk for, at de hellere tager drømmejobbet langt væk end et mindre spændende job tæt på. Det mener Annette Schmidt Højby, udviklingschef for karriere og rådgivning i Dansk Magisterforening, som er fagforening for 49.000 akademikere.

- Når du spørger akademikerne om, hvad der betyder noget for dem i forhold til arbejdet, er det især selve arbejdsopgaverne, der scorer højt. Det at kunne bruge sin faglighed, sine kompetencer og at have ansvar fylder meget. Derfor vil de også strække sig meget langt for at få et meningsfuldt job, forklarer hun.

Samtidig er det også blevet lettere at bo langt fra arbejdet, fordi mange kan arbejde hjemmefra eller arbejde i toget.

- Nogle finder endda ud af, at de er glade for rejsetiden. Så kan de tjekke mails, blive opdateret på dagens nyheder og få styr på kalenderen, så de kan begynde på selve arbejdet, når de møder op, siger Annette Højby Schmidt.

Oversigt

    Oversigt