I det fynske folks tjeneste

Fynske arresthuse er totalt proppede

De fynske arresthuse er for tiden proppede til bristepunktet. Der er så meget pres på arresthusene, at der i nogle celler er nødt til at bo to indsatte.

01:36

Cellerne i et arresthus som det i Odense står sjældent tomme.

1 af 2

Både i Odense Arrest og i arresten i Svendborg er der stort set hele tiden indsatte i cellerne.
- Vi er ved at nærme os spidsbelastningen. Det er helt sikkert, siger fællestillidsmand Allan Kjær, der selv arbejder i arresten i Svendborg, og som samtidig er fællestillidsmand for de ansatte i arresthusene på Fyn og i Syd- og Sønderjylland.

Fængselsforbundet offentliggjorde i dag tal, der viser, at den gennemsnitlige belægning i de danske arresthuse ligger på hele 99 procent. Og både i Odense og Svendborg står ledige celler for tiden kun tomme i få timer, før en ny arrestant ryger ind bag døren.
- Det betyder, at indsatte og ansatte bliver mere stressede, siger arrestforvarer Frits Christensen fra Odense Arrest til TV 2/FYN.

Det er skærpede straffe og mere effektivt politiarbejde, der får skylden for situationen. På blot to år er der sat 28 procent flere varetægtsfængslede bag lås og slå i de proppede arresthuse, hvor der til tider er flere indsatte, end der er plads til.

- Det har den betydning, at vi nogle gange er nødt til at sætte personer i en, lille celle. Derfor slår det gnister engang i mellem, siger Allan Kjær.

I arresthusene mener de, at der er hårdt brug for flere celler, så presset bliver lettet. For eksempel i form af regionale arresthuse.