I det fynske folks tjeneste

Fynske autodele: FTZ ude med rekordregnskab

Danmarks største autodelgrossist, fynske FTZ, har netop leveret sit bedste regnskab nogensinde.

Det betaler sig at løbe hurtigere.

Sådan lyder meldingen i dag fra administrerende direktør Michael Juul Hansen i fynske FTZ, Danmarks største forhandler af autoreservedele.

Virksomheden har netop offentliggjort sit regnskab. Det viser, at omsætningen er steget med 189 millioner kroner siden sidste år. Dermed nåede virksomheden, som er en del af den tyske koncern Hella, sin hidtil største omsætning på knap 2,2 milliarder kroner.

 

Administrerende direktør hos Danmarks største autodelgrossist, fynske FTZ, Michael Juul Hansen,  glæder sig over rekordoverskud. Foto: FTZ

 

Sidste år omsatte virksomheden for 1,9 milliarder kroner.

Samtidig er FTZ's resultat også steget til det højeste nogensinde. Således kom virksomheden ud af regnskabsåret 2015/16 med et overskud på 192 millioner kroner før skat.

- Vi er blevet mere effektive. Når vi måler på omsætning pr. medarbejder, så har den aldrig været højere. Det er en af grundene til, at det er lykkedes os at øge vores omsætning med næsten 200 millioner kroner og skabe vores resultat bedste nogensinde, siger Michael Juul Hansen til TV 2/Fyn.

Sidste år præsterede FTZ et overskud på 164 millioner kroner før skat.

Den enes død

Men medarbejderne løber ikke bare hurtigere.

Direktøren erkender samtidig, at FTZ fortsat er godt hjulpet på vej af, at bilværkstedskæden Mekonomen i december 2014 lukkede en lang række af sine butikker i Danmark. 

Det har givet FTZ større albuerum, hvilket slog igennem i sidste års regnskab, og effekten kan stadig spores, lyder det fra direktøren.

- Vi så en stor effekt af Mekonomens lukning sidste år. Men der er fortsat en rest tilbage af den effekt i dette års regnskab, siger Michael Juul Hansen.

Men så har virksomheden heller ikke fået meget mere hjælp. Markedet for reservedele er ifølge FTZ-direktøren benhårdt:

Jeg er meget tilfreds. Især set i lyset af den skærpede konkurrence i markedet, hvor der som hovedregel ikke har været plads til prisstigninger, men tværtimod ofte prisreduktioner, siger Michael Juul Hansen.

Sidder på det halve marked

Væksten i FTZ's omsætning på knap 200 millioner kroner kommer dels fra nye kunder og dels fra organisk vækst hos bestående kunder.

- Jeg tror, det skyldes, at vi her i FTZ altid har været dedikeret til de professionelle kunder, hvor nogle af vores konkurrenter som Mekonomen og Thansen også har fokuseret på privatkunderne, siger Michael Juul Hansen og fortsætter:

- Vi har altid holdt snuden i sporet og målrettet vores forretning og produkter den professionelle del af markedet. Jeg vil sige, det har vi nærmest gjort kompromisløst, og det er blandt andet det, jeg tror, giver pote nu.

FTZ sidder i dag på godt halvdelen af markedet for autodele her i Danmark. Virksomheden tæller med 50 afdelinger fordelt rundt om i landet og to på Færøerne 1.139 medarbejdere.

FTZ's moderselskab Hella i Tyskland er børsnoteret, så Michael Juul Hansen kan ikke løfte meget af sløret for, hvordan fremtiden for FTZ ser ud, men han siger dog:

- Forventningen for det kommende år er, at vi klarer os mindst på niveau med i år. Og formentligt bedre. Vi er jo allerede næsten fem måneder inde i det nye regnskabsår, og der er ikke noget, der tyder på, at vores forventninger ikke skulle holde stik, siger Michael Juul Hansen.

Og endelig tilføjer han:

- Vi fortsætter vores strategi og investerer endnu mere i at udvikle værktøjer, der gør vores kunders hverdag nemmere. Vi leverer netop ikke kun reservedele, værktøj og forbrugsvarer - vi leverer effektivitet til værkstederne gennem komplette ERP-systemer, værkstedskoncepter og omfattende efteruddannelse