Fynske betjente får pause fra terrorberedskab

Det forhøjede politiberedskab efter terrorangrebet i februar er forlænget med to måneder. Men presset på de fynske betjente ser ud til at aftage. Det vækker lettelse hos Politiforeningen på Fyn.

De fynske betjente har siden terrorangrebet i København i februar skullet afgive mandskab til hovedstaden. Men de kommende måneder skal Fyns Politi altså kun være en del af et strategisk beredskab.

- Det betyder, at vi i et par måneder ikke skal afgive reserve til terror-beredskabet. Kun i tilfælde af, at andre får forfald af den ene eller anden årsag, skal vi træde til, siger Lars Bræmhøj, chefpolitiinspektør ved Fyns Politi.

- Det er vi meget tilfredse med. Det har været en hård periode, vi har været igennem, siger Kurt Bønnelykke, der er næstformand for Politiforeningen på Fyn.

Det øgede pres på de fynske betjente, har resulteret i en øget mængde sygedage blandt betjentene.

- Det har været hårdt både arbejds- og familiemæssigt. Mange kolleger har klaget over, at de skulle arbejde mange weekender i træk. Det tærer på familielivet, siger Kurt Bønnelykke.

Hvordan de mange timers overarbejde skal afvikles, er ikke afgjort. Ligesom det heller ikke er afgjort, om de fynske betjente igen skal træde til, når de næste par måneders pause er overstået.