I det fynske folks tjeneste

Fynske betjente til grænsen tættere på en realitet

Efter Statsministerens nytårstale ser det nu ud til at være tættere på en realitet, at de fynske betjente skal til Sønderjylland.

De fynske betjente skal til Sønderjylland, hvis grænserne bliver lukket. Det kunne kilder ved Fyns Politi fortælle til TV2/Fyn før jul.

Efter Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale i går ser det nu ud til at være tættere på en realitet.

- For første gang siden 1950'erne skal man nu have ID-kort for at krydse Øresund. Det viser, hvad der er på spil. Og det kan skabe en situation, hvor vi må indføre grænsekontrol til Tyskland, hvis vi vurderer, at det er bedst for Danmark, sagde Lars Løkke Rasmussen i sin tale.

I december oplyste ledelsen i Fyns Politi i en mail til TV 2/Fyn: 

- Vi stiller med mandskab, hvis vi får en anmodning om det fra Rigspolitiet. Vi har ikke yderligere kommentarer til statsministerens udmelding, men må henvise dig til Rigspolitiet for yderligere kommentarer.

Fyns Politi leverer i øjeblikket både betjente til Rødby og København, og det har betydet meget overarbejde til de fynske betjente. Ledelsen i Fyns Politi har desuden tidligere indrømmet, at de ikke kan løse alle opgaver i øjeblikket. Men ifølge tillidsmanden ved Fyns Politi Steffen Daugaard er bristepunktet ikke nået endnu.

Politiet understreger, at ingen borgere skal frygte for, at de ikke leverer de vigtigste opgaver.

Læs artiklen fra den 14. december her.