I det fynske folks tjeneste

Fynske bilister glade efter beslutning om motorvejskameraer

Justitsministeren vil opstille hemmelige kameraer på vejene for at stoppe stenkastere. Det bliver i dag positivt modtaget af bilisterne på den fynske motorvej.

00:21

Bilisterne på den fynske motorvej var i dag positive overfor de nye overvågningskameraer. Video: Lasse Beck Frost

På rastepladsen Kildebjerg ved den fynske motorvej blev nyheden om, at justitsministeren vil opstille 30 kameraer rundt omkring på danske motorvejsbroer modtaget med opbakning i dag. 

Læs også Stenkastere skal stoppes: 30 veje får hemmelige kameraer

Ministerens beslutning kommer efter, at der igennem en periode har været flere tilfælde af stenkast fra motorvejsbroer. Den mest fatale sag stammer fra Fyn, hvor en 33-årig tysk kvinde døde, da der blev kastet en betonklods ned fra motorvejsbroen mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. Hendes mand er blevet invalideret for livet, mens parrets dengang femårige søn slap uden fysiske skader.

Og netop på grund af sager som denne, modtager de bilister, som TV 2/Fyn i dag har talt med, nyheden om overvågningskameraer meget positivt. 

- Jeg synes, det er en god idé. Især når man har børn, så man ikke skal være bekymret for, at der sker noget. For det er selvfølgelig en stor del af det, man tænker over, når man kører på motorvejen, lyder det fra Natasha Mau på Kildebjerg rasteplads.

Den holdning deler flere andre billister.

- Det synes jeg er super fint, og jeg støtter det 100 procent. Jeg tror, det vil have en præventiv effekt, siger Flemming Leitorp, og bliver bakket op af Pia Melcher: 

- Det er en rigtig god idé. Det kan ikke være rigtigt, at nogen skal tyranisere trafikken og andre menneskers velfærd på den måde.

Læs også Lars var centimeter fra stenkast: Mobile kameraer vil ikke virke

Borgmester bakker op

De 30 kameraer bliver sat op på motorvejsbroer over hele landet. Det bliver hemmeligt præcis på hvilke broer, kameraerne skal stå, og det bliver muligt for politiet at flytte dem fra bro til bro, alt efter hvor de mener, der er behov for dem. 

Ved motorvejsbroen i Vissenbjerg, hvor den 33-årige tyske kvinde mistede livet, glæder Assens' borgmester, Søren Steen Andersen (V), sig også over, at der nu bliver lavet tiltag for at forhindre, at en lignende ulykke kan ske igen. 

- Det er en glædelig nyhed. Det kan have en præventiv effekt, og så kan det jo også have en opklarende effekt, hvis der er nogen, der måtte gøre den ugerning igen, mener Søren Steen Andersen.