I det fynske folks tjeneste

Fynske borgmestre protesterer på Christiansborg

Seks ud ad de ti fynske borgmestre troppede i dag op på miljøministerens kontor for at protestere over, at Fyn bliver forbigået i en ny landsdækkende udviklingsplan.

Seks fynske borgmestre kørte tirsdag i samlet flok til protestmøde i København.

Det er regeringens nye landsplanredegørelse, der kortlægger landets gunstige vækstområder, som borgmestrene protesterer over.
Ifølge redegørelsen skal investeringerne lægges i Østjylland, Trekantsområdet og på Sjælland, hvorimod Fyn helt forbigås.

Alle ti fynske borgmestre har skrevet under på en protest, fordi de frygter, at Fyn vil blive glemt i fremtidige investeringer. Det kan blandt andet gå ud over Syddansk Universitet eller udvidelsen af den vestfynske motorvej.  

Tilfreds med ministermøde

Seks af de fynske borgmestre med Jan Boye i spidsen mødte i dag personligt op med protesten hos miljøminister, Troels Lund Poulsen.
Ministeren ville dog ikke garantere nogen ændringer i udviklingsplanen.

- Nu har vi jo haft det ude i en høringsrunde, og jeg vil da helt klart kigge nærmere på den fynske protest, siger Troels Lund Poulsen til
TV 2/FYN.

Selvom der ikke blev givet nogen garantier, var det dog en tilfreds borgmesterflok, der tog tilbage til Fyn efter mødet.