I det fynske folks tjeneste

Fynske campingpladser trodser finanskrise

Trods den globale økonomiske tumult, venter danske campingpladser at slippe uskadt gennem krisen. 40 pct. venter en stigning i antallet af gæster. Især de fynske campingpladser ser lyst på fremtiden.

Finanskrisen får os til at fravælge luksusferien og tage på camping i stedet.

Rygsækrejsen i Thailand eller daseferien på et sydlandsk ferieresort vil til sommer formentlig blive skiftet ud med noget så jordnært som en campingferie i den danske andedam.

Den finansielle og økonomiske uro vil afholde danskerne fra de store feriearmbevægelser i udlandet, og i stedet få os til søge mod friluftslivet på de danske campingpladser.

Det fremgår af en ny opgørelse fra Campingrådet, der viser, at 40 pct. af campingpladserne venter flere gæster til næste år. På Fyn forventer hele 63 pct. af pladserne at antallet af overnatninger vil stige. 

Forklaringen er, ifølge direktør i Campingrådet Poul Fejer Christiansen, at danskerne vil på ferie uanset om økonomien har det ene eller andet fortegn.

- De færreste er parate til at opgive ferien sammen med familien. Når det strammer til - som nu - udskyder mange nok turen til Thailand og genopdager så i stedet ferielandet Danmark. Ferien er noget af det sidste, som vi er parate til at opgive, siger Poul Fejer Christiansen.

På landsplan forventer 15 pct. af campingpladserne, at krisen kommer til at betyde færre gæster, men på Fyn er det kun 8 pct. af pladserne der har denne vurdering.

Samlet set forudser 33 pct. af de fynske campingpladserne, at krisen vil smide positive effekter af sig, 17 pct. venter en samlet negativ konsekvens og 50 pct. ser ikke, at krisen vil kunne aflæses i regnskabet.