I det fynske folks tjeneste

Fynske dagpenge-kritikere er tilfredse

Folketingspolitiker Jan Johansen (S) har været kraftig efter sine egne i forbindelse med dagpengereformen, men nu er han mere positiv over for regeringens løsningsudspil på dagpengeområdet.

Socialdemokraten Jan Johansen har været ude med riven efter sine egne partifæller på grund af dagpengereformen, men efter regeringens udspil tirsdag er han mere venligt stemt.

SF'er Karsten Hønge er glad for, at regeringen endelig er "blevet bragt til fornuft", som han udtrykker det.

Socialdemokraten Jan Johansen, der i sidste uge langede hårdt ud efter dagpengereformen, er generelt positiv over for regeringens udspil til en løsning på dagpengeområdet. Det fortæller han til TV 2/FYN.

I sidste uge vakte det opsigt, da Jan Johansen i en kronik i Politiken skrev, at dagpengereformen, som hans egen regering har gennemført, langt fra har haft den effekt, man kunne have håbet på.

Og han skrev, at regeringen skulle få øjnene op for problemet.

Tirsdag er folketingsmedlemmet dog tilfreds med det udspil for en løsning, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fremlagde på et pressemøde. Og han er glad for, at regeringen "har lyttet" til kritikerne.

- Jeg synes, det er rigtigt godt, at man finder en løsning. Og umiddelbart ser det ud til, at vi finder en redning for de udfaldstruede, siger han til TV 2/FYN.

Jan Johansen er tilfreds med, at regeringen nedsætter en kommission, der skal se på hele dagpenge-problematikken.

Og dermed kan spørgsmålet om genoptjeningskravet også blive set efter i sømmene.

- Alt kommer i spil, og det er godt, siger han.

SFs Karsten Hønge, som er spidskandidat til regionsrådsvalget i Region Syddanmark, og som også har været kritisk overfor dagpengereformen, siger til TV 2/FYN, at han også er tilfreds med udspillet. Blandt andet fordi det giver en langsigtet løsning.

- Det er en sejr, og det er opmuntrende, at regeringen er blevet bragt til fornuft. For der har været komplet idiotisk at lægge det pres på sig selv, siger han.

Karsten Hønge mener dog, at udspillet kun rækker et stykke af vejen. Derfor er udspillet ikke nok, forklarer han.

- Jeg mener, at der stadigvæk skal ændres på genoptjeningskravet. Vi skal fortsætte presset på regeringen, for der skal tages hul på det, siger han.