Fynske DF’ere håber på Støjberg som ny formand

Selv om Inger Støjberg ikke er medlem af Dansk Folkeparti, er der opbakning til hendes mulige formandskandidatur - også på Fyn.

Flere medlemmer af Dansk Folkeparti har henvendt sig til løsgænger Inger Støjberg og opfordret den tidligere Venstre-minister til at stille op som formand for Dansk Folkeparti.

Inger Støjberg vil endnu ikke afsløre, hvad hendes fremtidsplaner er, før rigsretssagen mod hende er overstået.

- Jeg har ikke noget at sige om det. Jeg har selvfølgelig også læst med i medierne, og det er altid dejligt at få stor opbakning, siger Inger Støjberg til TV 2.

Der er også opbakning på Fyn, viser en rundringning som TV 2 Fyn har foretaget blandt en række fynske medlemmer af Dansk Folkeparti.

- Jeg vil helst ikke blandes ind i det, men jeg synes, det ville være en fremragende idé, siger Dorthe Ullemose, der sidder i byrådet i Svendborg Kommune.

quote Det ville være en fremragende idé

Dorthe Ullemose

Hvad hvis hun bliver dømt i rigsretssagen?

- Så er det en ny situation, fastslår Dorthe Ullemose.

DF'er fra Faaborg-Midtfyn: Hun er blandt favoritkandidaterne

Blandt topkandidaterne nævnes Morten Messerschmidt, Martin Henriksen, Peter Kofod, Pia Kjærsgaard, Inger Støjberg og den nuværende formand Kristian Thulesen Dahl.

Anne Møllegaard Mortensen (DF), der sidder i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune, har også Inger Støjberg blandt sine foretrukne som ny formand for Dansk Folkeparti.

- Hvis hun kommer igennem nåleøjet med sagen, har jeg ingen problemer med det, siger Anne Møllegaard Mortensen.

Er hun din favoritkandidat?

- Hun ligger i hvert fald højt.

Hvad hvis hun bliver dømt i rigsretten?

- Så mener jeg, at der skal en anden kandidat til, men det handler også om, hvad hun bliver dømt for.

quote Der er kun én kandidat i min verden. Det er Peter Kofod

Steffen Daugaard

Med andre ord vil Anne Møllegaard Mortensen se tiden an, før hun endeligt beslutter sig for, hvem hun synes, der skal være formand for Dansk Folkeparti.

Derfor er Støjberg i spil som ny DF-formand

Inger Støjberg er tiltalt for at have overtrådt ministeransvarlighedsloven i 2016. Hun har været medlem af Folketinget for Venstre fra 2001, men hun meldte sig ud af partiet i februar, da Venstres folketingsgruppe stemte for en rigsret i sagen mod hende om ulovlig adskillelse af asylpar.

Kristian Thulesen Dahl valgte efter kommunalvalget - hvor Dansk Folkeparti mistede 132 mandater, heriblandt 17 på Fyn - at bringe sin formandspost i spil. Han har dog ikke fuldstændig udelukket, at han kan fortsætte. 

Den nye formand skal vælges på et ekstraordinært landsmøde 23. januar 2022.

DF'er i Middelfart: Det er kun én kandidat i min verden

Det er dog bestemt ikke alle fynske Dansk Folkeparti-medlemmer, der peger på Inger Støjberg eller Kristian Thulesen Dahl. 

Steffen Daugaard, der sidder i byrådet i Middelfart Kommune, anser ikke Inger Støjberg som en mulig kandidat, når hun ikke engang er medlem af partiet. 

- Rækkefølgen er forkert. Jeg har intet imod hende, men hun skal melde sig ind i partiet først, siger Steffen Daugaard, der hellere ser en kandidat fra partiapparatet som ny formand.

- Der er kun én kandidat i min verden. Det er Peter Kofod. Han er en ung, fremadstormende, kvik fyr, siger Steffen Daugaard.

DF’eren fra Middelfart håber på at hente Jeppe Kofod, der sad i Folketinget fra 2015 til 2019, hjem til Danmark, efter at han blev stemt ind i Europa-Parlamentet i 2019.

Alle potentielle formænd skal have meldt deres kandidatur senest 7. januar 2022.